Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، به نقل از روابط عمومي جامعه روحانيت شيراز، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحی‌الدین طاهری، دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز شب گذشته، 22 تیرماه در نشست هفتگی این جامعه با بیان اینكه اگر گزارش‌هایی که از برخی مدارس شیراز به دست ما رسیده صحت داشته باشد، مخاطرات جدی نسل‌های آینده را تهدید می‌کند، گفت:‌ در نهادی مثل آموزش و پرورش، نباید اجازه داد مواردی پی‌ریزی شود که با شرع مقدس و اصول و آموزه‌های اسلامی منافات و تضاد دارد و نباید اجازه داد برخی‌ها جاده صاف کن برنامه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در نظام جمهوری اسلامی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي با اشاره به اعمال برخی محدودیت‌ها از سوی آموزش و پرورش برای فعالیت مدارس دینی گفت: نباید به برخی مسئولان اجازه داد مدارس امین تحت اشراف حوزه‌های علمیه را که مورد وثوق مردم و نظام اسلامی هستند را به بهانه‌های واهی تعطیل کنند و یا با اعمال محدودیت‌های متعدد از کارایی مطلوب بیندازند و از طرف دیگر، با چراغ خاموش و بی سر و صدا اهداف غیر اسلامی موجود در سند 2030 را پیگیری و اجرا كنند.

طاهري تأكید كرد كه در این رابطه، از جامعه روحانیت شیراز انتظار می‌رود تا در منابر و مساجد نسبت به این سند خیانت بار آگاه‌سازی لازم را برای مردم انجام دهند.

دبير اجرايي جامعه روحانيت شيراز همچنين درباره معضلات و آسیب‌های فرهنگی روز جامعه هشدار داد و گفت: امروزه معضلات و آسیب‌های فرهنگی در سطح جامعه، به حد خطرناکی رسیده است و موارد سو و ناهنجاری‌های فرهنگی که در نهادها به ویژه نهاد آموزش پرورش گزارش شده است یک زنگ خطر جدی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به نفوذ فرهنگی دشمن نیز گفت: مقابله با نفوذ فرهنگی دشمن که در کلام مقام معظم رهبری نیز بسیار بر آن تاکید شده یک مسئله مهم، عینی و جدی است که متأسفانه غفلت از این مسئله، سبب شده امروزه شاهد اثرات تلخ آن در برخی برنامه‌ریزی‌ها و رویکردها در نظام فرهنگی کشور باشیم.

انتقاد از بروز هجمه‌های فراوان به سپاه

دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هجمه‌های اخیر علیه فعالیت‌های سپاه پاسداران نیز گفت: سپاه پاسداران که امروز نقش پررنگی در برقراری امنیت و آرامش در کشور داشته و در این راه متحمل بیشترین هزینه‌های مالی و جانی شده و بازوی قدرتمند نظام اسلامی نیز هست، متاسفانه از داخل و خارج کشور مورد هجمه‌های ناجوانمردانه واقع شده و آماج انواع تهمت‌ها قرار می‌گیرد.

وی نقش روحانیان را در این زمینه یادآور شد و گفت: در این میان، وظیفه روحانیت تبیین صحیح فعالیت‌های سپاه برای مردم و روشنگری در خصوص تلاش این ارگان برای حفظ امنیت جامعه است، بنابراین روحانیت باید نیروها و سرمایه‌های انقلاب را باهم متحد و در خط ولایت فقیه حفظ کند تا بتوانیم گردنه‌های موجود و پیش روی نظام را به سلامت پشت سر بگذاریم.

جامعه روحانیت دست از حمایت سرمایه‌های نظام بر نمی‌دارد

دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز همچنین بر این نكته تأكید كرد كه دشمنان داخلی و خارجی دنبال این هستند که هرکجا که بازویی برای رهبری است را تصعیف و در مقابل مردم قرار دهند این افراد باید بدانند جامعه روحانیت دست از حمایت و پشتیبانی از مجموعه‌ها و سرمایه‌های نظام برنخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های شورا و شهرداری شیراز نیز گفت: باید به این نکته نیز اشاره کرد که جامعه روحانیت از خدمات شورای چهارم و از زحمات پاک فطرت، شهردار شیراز طی فعالیت‌هایی که در سالهای گذشته داشته‌اند، تقدیر و تشکر می‌کند و امیدوار است شورای پنجم تحت تأثیر باندهای قدرت و ثروت قرار نگیرد و در جهت منافع مردم گام بردارد.

شهرداری جای سیاست‌بازی نیست

طاهری با بیان اینكه شهردار شیراز باید برای مسائل فرهنگی و اجتماعی و عمرانی شهر کار کند، گفت: شهرداری شیراز جای سیاست بازی و پر کردن کیسه‌های از قبل دوخته شده نیست و نباید مصالح عمومی مردم را خدای سیاست‌زدگی کرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۲۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!

روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از تخصیص بودجه دولتی برای حوزه های علمیه و حرم امام خمینی پرداخت.

این روزنامه نوشت: به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است.

اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.

طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است.

بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.

در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟

جواب این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند.

ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.

مهم‌ترین دلیل برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید.

هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند.

تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تأیید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.

نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود.

حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.

خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟

دیگر خبرها

  • چرا مدارس خوزستان تعطیل شدند ؟
  • نیروهای مسلح ایران دشمنان را به فرسودگی کشاندند
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست